2019 MESAJI

 

Her yeni yıla başlandığında iyi dilekler havada, medyada uçuşur. Sevinçler çokmuş gibi yansıtılır. Kamera karşısında mutlu pozlar, birlikteyiz mesajları, bu sene de eğleniyorum fotoğrafları yayınlanır. Arada çalışan veya hastanede yatanlar gösterilir. Onlara acınır gizlice ve halimize şükür mezesi olurlar.

Çok az kişi bu sene yine çok bir şey değişmeyecek siz değişmedikçe der. Aslında onlar yıllardır bu mesleği yaptıkları için bunları söylerler. Onlara spiritüelci denir ve genelde maalesef dalga geçilir.

Bunu duyan bilen uygulayan kaç kişi vardır?

Her yazılı özlü sözleri bir şekilde kendimize yontarız. “Hah tam işte bak tam zamanında geldi önüme “ deriz. Biliyorum çünkü onlardan biriyim ben de. Durumuma tam uyup uymadığını bakmadan, ego kontrolü yapmadan onların tamamını uygulamaya kalksam etrafımda insan kalmayacak bence.

Kendinizi sevin ve değer verin. Vermeyenlerden uzak durun derler mesela.Hayatı boyunca değer kavramını çok sorgulamamış bir insan bir anda ben kendime değer veriyorum, ben çok değerliyim, kimse bana karışamaz, ben istediğimi yaparım kime ne? Demeye bir anda bilinçsizce başlarsa ne olur?

Eski düzeni bir anda bilinçsizce yıktığını düşünün. Bilinçsizce dememden çıkan şudur. Kendini ifade biçimi yumuşak olmadan, başkalarının da değer görme hakkını yok sayarak davranan konuşan, bir anda kabalaşan ve çevresindekilere açıklama bile yapma gereği duymadan davranandır.

Mesela her gün  eşi işe giderken kalkıp onu yolcu eden ev hanımı, bir anda  bu sabah ben sana kahvaltı hazırlayamam çünkü ben artık sana hizmet etmekten vazgeçtim, ben senin hizmetçin değilim ve  kendime değer vermeye karar verdim demesinden bahsediyorum.

Ya da kıl olduğunuz ama yine de gülümsediğiniz komşunuza bir anda “Senden hoşlanmıyorum, gıcıksın” demekten bahsediyorum.

Yıllardır büründüğünüz kılığın bir günde, bir yılda değişeceğini aptalca ummayın lütfen.

Tek bir şey hadi bilemedin iki şey belirleyin ve onu kendinizde değiştirin. Siz başkalarını değiştirmeye, eleştirmeye kalkmadan kendinizi eleştirin değiştirin o zaman görün etrafınızın nasıl güzelleştiğini.

Kendinize, çocuklarınıza, sevdiklerinize ve sevmediklerinize lütfen tutamayacağınız sözler vermekten uzak durun.

İşte evde sizi deli eden birileri veya olaylar var ise; kendinize daha önce veya şimdi siz kimi deli ettiğinizi sorun.

Yalnız hissediyorsanız bu hissi geçirmek için size uymayan kişilerle dolanacağınıza; kimi önceden yalnız hissettirdiğinizi veya neyinizin sizi yalnızlaştırdığını bulun.

Şişmansanız diyete başlamadan önce neden çok yiyorum sorusunu kendinize sorun. Cevabı bulunca diyete başlayın.

Etrafa kızgınsanız, hep bir şeyler yapanı eleştiriyorsanız acaba kendinize bir sebepten yaptığınız veya yapmadığınız için kızgın mısınız diye dürüstçe bakın.

Daha derli toplu olacağım demek yerine; beni ne dağınık yapıyor? Diye sorun.

Sevilmediğiniz yer ve kişiden kaçmak yerine, bu kişi ve yere neden ihtiyaç duyuyorum da hep aynı şeyi yaşıyorumu bulun. Bulun ve sonra kaçın. Bulmadan kaçarsanız aynı oyunu başka kişilerle oynarsınız.

Daha çok para istiyor ama bir türlü elde edemiyorsanız; para akışına karşı gelen söylemlerinizi fark edin. “ Parayı kim kaybetmiş de ben bulucam. Çok para haramsız olmaz. Para gelse bile geldiği gibi gider. Ben kısmetsizim. Bana havadan para gelmez. vb.”

Kendi ifadelerinizin, düşüncelerinizin dedektifi olun önce ondan sonra başkalarını mercek altına alın.

İşte ben bunlara bu sene ben yeni yıl mesajı diyorum. Yapamıyorsanız, istemiyorsanız da kendinizi çok kasmayın. Böyle gelmiş böyle gider deyip nefes almaya devam edin.

İyi neşeli sağlıklı mutlu yıllar olsun hepimize.

Bu yazı Hikayeler kategorisine gönderilmiş ve , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir